De historie van dierenkliniek Wassenaar

Onze praktijk is in 1958 opgericht door G.B. de Voogd op de Persijnlaan in Wassenaar en in de Wesselstraat in Den Haag. Mevrouw I.A.A de Voogd-Soer, verpleegkundige van beroep, werkte jaren lang mee als dierenartsassistente en deed in de begin jaren de praktijkadministratie.

Na 3 maanden verhuisde de vestiging aan de Persijnlaan naar het huidige adres op de Herenweg 11 in Wassenaar. Begonnen werd er op de 1e etage van de woning omdat de begane grond en 2e verdieping door andere gezinnen bewoond werd. Gezien de beperkte ruimte deed de huiskamer ook dienst als wachtkamer! Na 1,5 jaar werd het hele huis gekocht waarbij de praktijk op de 1e verdieping gevestigd bleef. Dit leverde af en toe verrassende momenten op waarbij de kinderen van dhr. en mevr. De Voogd op jonge leeftijd contact legden met allerlei leuke patiënten. Na ongeveer 6 jaar is aan het huis de huidige praktijkruimte gebouwd.

Na enige tijd werd het werk erg druk: de vestiging in de Wesselstraat in Den haag, de vestiging op de Herenweg en het werk in Dierenpark Wassenaar. Om de werkdruk te verminderen kwam M. Kramer het veterinaire team versterken. Een jaar later associeerde hij. Mevrouw A. Kramer was ook verpleegkundige en ze heeft in het zelfde ziekenhuis in Amsterdam gewerkt als mw. De Voogd. Zij heeft jarenlang een deel van de administratie op zich genomen.

De praktijk is vanaf het begin een moderne gezelschapsdieren praktijk geweest met bijvoorbeeld al heel snel gasnarcose en rontgenologie mogelijkheden. De praktijk werd als voorbeeld genoemd binnen de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (G.G.G.) van de Koninklijke Maatschappij van de Diergeneeskunde!

G.B. de Voogd was zeer actief binnen de diergeneeskunde en is o.a. actief geweest binnen de G.G.G. en is medeoprichter van het internationale diergeneeskunde congres "De Voorjaardagen"in Amsterdam, wat nog steeds ieder jaar gehouden wordt. Ook is hij medeoprichter en voorzitter van de kring Haagse Dierenartsen en omgeving geweest. Deze oudste en grootste kring van Nederland zorgt nog steeds voor een goed georganiseerde nacht- en weekenddienstregeling. G.B. de Voogd is in 2001 met pensioen gegaan.

M. Kramer is in 1972 afgestudeerd aan de faculteit voor diergeneeskunde van de universiteit in Utrecht. In dat jaar is hij in Wassenaar in de praktijk komen werken. Hij is 1973 geassocieerd. Zijn grootste passie is altijd katten geweest. Daar wist hij dan ook alles van.
Verder is hij een verwoed cellospeler en gaat zijn liefde tevens uit naar mooie auto’s en Porsche in het bijzonder.

In 1996 kwam de dochter van G.B. de Voogd, A.R. van de Putte - de Voogd in de praktijk werken. Zij is in 1995 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde van de universiteit Utrecht. Na haar afstuderen heeft ze les gegeven op een paraveterinairen opleidingsinstituut en heeft ze in verschillende gemengde dierenartsenpraktijken gewerkt. Ze is in 1996 bij M. Kramer en haar vader in D.A.P. (dierenartsenpraktijk) Wassenaar komen werken.

A.R. van de Putte - de Voogd heeft van jongs af aan in de praktijk rondgelopen en geholpen en heeft zo de liefde voor het dierenartsenvak dus met de paplepel ingegoten gekregen. Ze heeft 1 hond Daan en een kat Limoentje. Ook heeft ze vissen, kippen, cavia's en konijntjes.

In 2003 ging M. Kramer met pensioen waarna B. Verdoes in zijn plaats kwam. Hij is in 2002 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde van de universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen heeft hij eerst in 2 gezelschapsdierenpraktijken in Katwijk en Noordwijkerhout gewerkt. B. Verdoes heeft van jongs af aan honden gehad en heeft nu twee katten: Dino en Spooky.

We hebben de beschikking over uitgebreide bloed en urine analyse apparatuur, digitale rontgen, een moderne dentale unit en gasnarcose plus narcose bewaking. Maatschappelijk verantwoord ondernemen proberen we in onze praktijkvoering door te voeren. Door regelmatige nascholing, vakliteratuur en goede contacten met diverse specialisten houden we onze kennis up to date.

En zo zijn we tot de huidige bezetting gekomen: een dierenartsenpraktijk met twee dierenartsen, die in mei 2008 50 jaar bestond!

Kortom, een gezellige en moderne praktijk met een rijke historie!!!