Voeding

Algemeen

Een smakelijk voer met de juiste samenstelling is uiteraard van het grootste belang om uw huisdier in optimale conditie te houden. De makkelijkste en beste manier om aan de voedingsbehoeften van uw dier te voldoen is het voeren van een commercieel voer (blikvoer/droogvoer). Deze voeders zijn uitgebalanceerd en bevatten alle benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden. Indien u liever zelf bereid voer wilt geven, is het verstandig om dit door ons te laten controleren. Wij rekenen dan voor u uit of het alle voedingsstoffen en in de juiste hoeveelheden bevat. Overmaat of tekorten aan bepaalde nutriënten kan tot grote gezondheidsproblemen leiden, men name bij de jonge, opgroeiende dieren! Wij verkopen een van de beste voeders voor hond en kat in de wachtkamer, hij wordt alleen bij de dierenarts verkocht!

Voor elke levensfase van uw hond/kat bestaat er een specifiek voer met een aan die fase aangepaste samenstelling: puppy, adult en senior voer. Vooral voor honden die een volwassen gewicht van ongeveer 25 kg of meer bereiken, is het kiezen van een puppyvoer van een specifiek merk van belang. Van de merken Hills, Iams en Royal Canin heeft het puppyvoer large- en giant breed een bewezen preventieve werking op het krijgen van gewrichtsproblemen bij de hond. Deze voeders bevatten namelijk o.a. de juiste hoeveelheid energie, eiwit, calcium en fosfaat (en in de juiste verhouding). Dit wetende is het uiteraard af te raden om aan dit voer nog vitamines of mineralen toe te voegen!

Als u meer wilt weten over de voeding van uw hond of kat dan zijn wij uiteraard bereid om u te woord te staan. De leuke en leerzame folders over voeding zijn een aanrader. Vraag ernaar bij de assistente/ dierenarts.
Diëten die momenteel een groot succes zijn, zijn de gewrichtsprobleem ondersteunende diëten en de afslankdiëten!

Dieetvoer
Honden en katten krijgen tijdens hun leven wellicht 1 of meer acute of chronische aandoeningen. Naast diergeneeskundige behandelingen en adviezen kunnen diëten veel bijdragen aan de genezing of preventie van een aandoening. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan braken, diarree, blaasontsteking, gewrichtsproblemen, overgewicht, tandaandoeningen, nierproblemen, huidproblemen en diabetes en nog veel meer.
Wij zullen u dus indien nodig een ondersteunend dieet adviseren.

Overgewicht: er is gelukkig wat aan te doen!
Veel honden en katten in Nederland hebben in een bepaalde mate overgewicht. Dit is dus niet iets om u voor te schamen maar wel iets om wat aan te doen.
Als uw huisdier overgewicht heeft kunt u door ons begeleid worden om uw huisdier succesvol af te laten vallen. Dit is erg belangrijk omdat overgewicht een risicofactor is voor o.a. diabetes, gewrichtsproblemen, vachtproblemen en hartaandoeningen.
Er zijn meerdere manieren om uw dier te laten afvallen. We kunnen u begeleiden in wat voor u en uw huisdier de beste methode is. Bij honden en katten schrijven we vaak een speciaal dieetvoer voor. Dit smakelijke afslankvoer bevat veel vezels en zorgt dus voor een verzadigd gevoel terwijl het weinig energie bevat. Dit voer combineren wij met deskundige begeleiding door de praktijk: een leuke informatieve folder, regelmatig gratis wegen, schriftelijke follow-up en een hart onder de riem op moeilijke momenten.

Heeft u vragen naar aanleiding van wat u heeft gelezen en/of wilt u een persoonlijk advies? Dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via ons telefoonnummer: 070-5114546.