Chippen

Elk jaar lopen er in Nederland vele honden en katten weg. Een groot deel komt nooit meer thuis. Veel van deze dieren komen via een dierenambulance in het asiel terecht. Als een huisdier niet gechipt en geregistreerd is, is het heel moeilijk om de eigenaar terug te vinden.
Het is daarom verstandig om uw kat/ hond te laten chippen!

Een chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel en wordt via een injectie onder de huid aangebracht. De chip is een gesloten buisje van bioglas, met daarin een microchip en een spoeltje dat als antenne fungeert.
Elke chip heeft een unieke code die na registratie overeenkomt met uw gegevens. Het chipnummer is af te lezen met een speciale reader die bij elke dierenarts, asiel of dierenambulance aanwezig is.

Kortom: het is verstandig om uw kat/hond te laten chippen!

Veelgestelde vragen
V: Is het verplicht om je huisdier te chippen?
A: Nee, tenzij u uw huisdier meeneemt naar het buitenland (de chip die wij gebruiken is wereldwijd leesbaar) of dat u een nest puppies krijgt.

V: Vanaf welke leeftijd kan ik mijn huisdier laten chippen?
A: Dat kan op elke leeftijd. Veel dieren worden al in het nest gechipt of bij een van de eerste inentingen.

V: Blijft een chip voor altijd zitten?
A: Ja, een chip gaat levenslang mee.

V: Is chippen pijnlijk?
A: Het chippen is nauwelijks pijnlijker dan elke andere injectie.

V: Mijn huisdier draagt een adreskokertje. Is dat niet voldoende?
A: Nee, helaas raken dieren hun adreskokertje vaak kwijt. Een combinatie van chip en kokertje of naamplaatje zou het beste zijn.

Heeft u vragen naar aanleiding van wat u heeft gelezen en/of wilt u een persoonlijk advies? Dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via ons telefoonnummer: 070-5114546.